Category: Debat
Refugjatët/ Rama për “BILD”: Shqipëria do të jetë gjithmonë e gatshme të japë kontributin për të lehtësuar barrën europiane… por jo të gjithën!
Shqipëria nuk do të pranojë kampe refugjatësh, deklaroi kryeministri Edi Rama për gazetën më të shitur gjermane ”Bild”.
”Planet e BE-së për ndërtim [...]
De Volkskrant: Progresi i Shqipërisë i dukshëm, por shqetësimi më i madh për Holandën janë punët e brendshme të BE-së
Frika e përsëritjes së një gabimi të bërë në kohën e anëtarësimit të Bullgarisë dhe Rumanisë në 2007 ka stepur Holandën, e cila gjithsesi ka vlerësuar [...]
Bushati: Bastin e humbën të poshtrit dhe spekulantët! Caktimi i datës së fillimit të negociatave prak e përdorur edhe për Serbinë dhe Malin e Zi
Ministri i Jashtëm Ditmir Bushati përshëndet vendimin e Bashkimit Europian për shtyrjen e procesit të hapjes së negociatave të Shqipërisë me BE-në [...]
Europa i hap dritën jeshile Shqipërisë, kryetari i “sektit antishqiptar” reagon i dëshpëruar: Negociatat nuk çelen as në 2019!
Eurokomisioneri për Zgjerimin, Johannes Hahn, ka dhënë lajmin, se negociatat për Shqipërinë dhe Maqedoninë do të hapen, brenda vitit 2019.
Në një s [...]
Negociatat/ Hahn jep lajmin e shumëpritur për Shqipërinë: Më 29 Qershor miratohet rezoluta për hapjen e negociatave
Eurokomisioneri për Zgjerimin, Johannes Hahn, ka dhënë lajmin, se negociatat për Shqipërinë dhe Maqedoninë do të hapen, brenda vitit 2019.
Në një s [...]
Kotzias: Po diskutohet çelja e negociatave për Shqipërinë në mes të 2019
Ministri i Jashtëm grek, Nikos Kotzias deklaroi sot se po diskutohet mundësia shtyrjes së negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë për në verën e vit [...]
Macron në kërkim të një zgjidhje që nuk bllokon Shqipërinë dhe ruan ekuilibrat e brendshëm
Fati i hapjes së negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë varet nga Holanda dhe Franca. Vendimi i Holandës është në dorë të qeverisë, pavarësisht se [...]
Ilir Meta në vjeshtë do të largohet nga drejtësia, por do shkarkohet edhe Arta Marku!
Shkrirja e KLD dhe Arta Marku! Ngritja e KLGJ, e KLP dhe e SPAK do të sjellin ndryshime të forta në arenën e drejtësisë shqiptare. I pari që do të lar [...]
Berisha merr shuplakë nga Luli: Rrëzohet kërkesa e tij për për bojkotin e Parlamentit!
Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka rrëzuar dje ish-kryeministrin Sali Berisha për çështjen e bojkotit të Parlamentit. Pak ditë më parë is [...]
Financial Times: BE duhet të motivojë reformat e Shqipërisë, hapja e negociatave ndihmon progresin e vendit
Nga Willem van Nieuwkerk
Pak është vënë re midis debateve politike të Bashkimit Europian si ato mbi Brexit, migrimin dhe luftës kundër terrorizmit, [...]